Heeft u altijd al eens Russisch willen leren? Gaat u naar Rusland maar spreekt u geen Russisch? Of komen uw Russische kennissen op bezoek en wilt u met ze kunnen praten? Er zijn veel verschillende redenen om Russisch te willen leren. De een wil een lang gekoesterde droom realiseren, de ander is van plan ooit eens naar Rusland te gaan. Voor weer anderen is het een noodzaak omdat het werk dat vereist of omdat er zich in de sociale contacten situaties voordoen waarbij het wenselijk is zich te kunnen uitdrukken in het Russisch.

Russische les verbreedt de horizon

Ik geef al jarenlang privéles en les aan groepjes. Mijn ervaring is dat het spreken van de taal de horizon verbreedt wat de kennis over Rusland en de Russische cultuur betreft. Het lesmateriaal dat ik gebruik is gebaseerd op de situatie in de voormalige Sovjet Unie. Dat levert naast de ervaring die ik heb met de moderne Russische samenleving van nu een aardige mix van kennis op. De lessen worden aangevuld met persoonlijke inbreng en wensen van de studenten. Russische les verbreedt de horizon.

Waarom Lilian van Opdorp?
  • Inspirerende les
  • Kleine groepjes of privéles
  • Kennismaken met Rusland en de Russische cultuur
  • Jarenlange ervaring met Rusland
  • Aandacht voor wensen student
Inspirerende les

Voordat ik me professioneel met de Russische taal en cultuur ben gaan bezighouden als tolk en vertaler bestond mijn belangstelling voor Rusland al lang. Het begon ooit op de middelbare school met De Meeuw van Tjechov dat we ten tonele brachten in de Stadsschouwburg van Groningen. Na mijn studie aan de Kunstacademie, waar de interesse voor Russische abstracte schilderkunst ontstond, heb ik in 1990 met een beurs van het Nederlandse ministerie van Onderwijs en Wetenschappen een jaar in Moskou aan de Kunstacademie gestudeerd. Dat was een heel bijzondere tijd. Rusland was nog de Sovjet Unie, de mensen waren erg aardig, alleen met Russisch kon je je verstaanbaar maken, voor de winkels stonden lange rijen en aan het eind waren suiker, boter en worst op de bon. Mijn fascinatie voor Rusland is sinds dat jaar alleen maar gegroeid. En dat geef ik in mijn Russische les ook door aan de studenten.

Wilt u meer weten over Russische les?

Of wilt u meer weten over de tarieven?
Neem dan contact met mij op via het contactformulier hiernaast.
Of belt u voor een vrijblijvend informatiegesprek +31 (0)6 288 354 89.

russische-les 151